Jakiego smartfona kupić?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • oolsztyniak
    RS
    S_OCP Member
    • 2007
    • 6647
    • Superb II combi (3T5)
    • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

ktoś korzysta z s10 ? jak wrażenia?
    Była O2 RS 190 km / 436 Nm
    Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm

Komentarz

• Zamieszczone przez oolsztyniak Zobacz wpis
      ktoś korzysta z s10 ? jak wrażenia?
      Myślisz że ktoś z forum wyda 4 tyś na ☎ tu średnia wieku jest pewnie pod 40 lat więc mało hipsterów

Komentarz

• oolsztyniak
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 6647
        • Superb II combi (3T5)
        • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Gro ludzi dostaje telefony służbowe więc ich wartość nie ma większego znaczenia

Komentarz

• Mój ostatnio kupiony telefon za 140 zł jest rewelacyjny i niczego innego mi nie trza. Użytkownik lat 41. :-)

Komentarz

• Agamek12
            RS
            S_OCP Member
            • 2006
            • 9935
            • Ford

Zamieszczone przez unicestwiacz_wszechrzeczy Zobacz wpis
            Mój ostatnio kupiony telefon za 140 zł jest rewelacyjny i niczego innego mi nie trza. Użytkownik lat 41. :-)
            Moja żona ma zwykłą Nokię z klawiszami, nawet nie pamiętam jaki to model. Ale ma z 10-12 lat. Wciąż jej używa, bo baterię musi ładować raz na tydzień(?). Fajnie byłoby, gdyby smartfon za 500-600zł wytrzymywałby bez ładowania tak ze dwa dni...
            Adam... Używam:
            Rolka: e11FL 97KM/130Nm
            Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• czernobyl
              L&K
              • 2008
              • 1276
              • Octavia III (5E3)
              • BFQ 1.6 MPI 102 KM
              • BSE 1.6 MPI 102 KM
              • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zamieszczone przez Agamek12 Zobacz wpis

Moja żona ma zwykłą Nokię z klawiszami, nawet nie pamiętam jaki to model. Ale ma z 10-12 lat. Wciąż jej używa, bo baterię musi ładować raz na tydzień(?). Fajnie byłoby, gdyby smartfon za 500-600zł wytrzymywałby bez ładowania tak ze dwa dni...
              ależ proszę bardzo: https://www.antyradio.pl/Technologia...-ekranem-29638
              a z cywilizowanych (w sensie wyglądu), to xiaomi redmi note 5 przy próbach używania go jako zwykłego telefonu + odrobina netu/poczty - 2-3 dni zrobi bez problemów

Komentarz

• patryk23
                L&K
                • 2011
                • 1105
                • Octavia II (1Z3)
                • CDAA 1.8 TSI 160 KM

Potwierdzam RN 5 do normalnego użytkowania wytrzymuje 4 dni Plusem i zarazem minusem jest rozmiar bo 6 cali to klocek .

Komentarz

• czernobyl
                  L&K
                  • 2008
                  • 1276
                  • Octavia III (5E3)
                  • BFQ 1.6 MPI 102 KM
                  • BSE 1.6 MPI 102 KM
                  • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zamieszczone przez patryk23 Zobacz wpis
                  Potwierdzam RN 5 do normalnego użytkowania wytrzymuje 4 dni Plusem i zarazem minusem jest rozmiar bo 6 cali to klocek .
                  ja czekam na sharpa aquos s3, który jest _podobno_ najmniejszym 6-calowcem (149/75/8mm), także o prawie centymetr krótszy niż RN5 - empirycznie po obmacywaniu przeróżnych telefonów (bawiłem się RN5 kilka tygodni), dochodzę do wniosku że wysokość=150mm to dla mnie i mojego kciuka wymiar graniczny. Wewnętrznie aquos s3 to bliźniak chwalonego już tu przeze mnie aquos s2 (snap 630/4/64), ale zamiast pasa startowego na dole, przestrzeń zajmuje ekran.
                  MZ w obecnych cenach z Chin to większe killery niż xiaomi, sprawdzony osobiście i naprawdę fajny s2 za 130USD: https://www.banggood.com/SHARP-AQUOS-S2C10-Global-Version-5_5-Inch-FHD-NFC-Android-8_0-4GB-RAM-64GB-ROM-Snapdragon-630-Octa-Core-2_2GHz-4G-Smartphone-p-1442887.html
                  s3 za 140USD: https://www.banggood.com/SHARP-AQUOS...-p-1445753.htm a przesyłka chroniąca przed Matką Boską Vatowską kosztuje poniżej 1USD

Komentarz

• A czemu nadal robią aparaty foto w rogu? Przeca to zawsze łatwiej złapać palca na zdjęciu przy takiej konfiguracji.

Komentarz

• czernobyl
                      L&K
                      • 2008
                      • 1276
                      • Octavia III (5E3)
                      • BFQ 1.6 MPI 102 KM
                      • BSE 1.6 MPI 102 KM
                      • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zamieszczone przez unicestwiacz_wszechrzeczy Zobacz wpis
                      A czemu nadal robią aparaty foto w rogu? Przeca to zawsze łatwiej złapać palca na zdjęciu przy takiej konfiguracji.
                      bo ajfą tak ma

z drugiej strony w obliczu czytnika linii papilarnych w osi symetrii, to aparat gdzieś "nie w linii" jest nienajgorszym pomysłem - w takim s8 ciągle smarowałem palcem obiektyw próbując odblokować

ps. widzę, że link do s3 nie działa - zjadło mi "l" na końcu, teraz się porawię: https://www.banggood.com/SHARP-AQUOS...p-1445753.html

Komentarz

• thomaseverett
                        Classic
                        • 2019
                        • 1

Samsung Galaxy S9 Plus 64GB Odblokowany. Kup starszą, ale solidną Samsung Galaxy S9 Plus w cenie detalicznej. Ta transakcja dotyczy modelu 64 GB, ale można łatwo zwiększyć pamięć masową za pomocą karty MicroSD do 400 GB. Testowałem, instalując niektóre aplikacje i gry ze sklepu apknite i działa bezproblemowo

Komentarz

• ruwado
                          RS
                          • 2009
                          • 14885
                          • Octavia IV (NX3)

Ostatnio młody nabył Honor 10 lite. Na jego użytkowanie to będzie test. Na razie od miesiąca fajnie śmiga.
                          pozdrawiam - Darek

Komentarz

• shok
                            RS
                            • 2009
                            • 2070
                            • Octavia I (1U2)
                            • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

S9 samsung telefon ma rok a bateria trzyma już tylko kilka godzin. Brak możliwości nagrywania rozmów. Ogólnie po przejsciu z Iphonów miałem wszystkie modele. Stwierdzam, że samsung to słaby telefon.
                            plusy gniazdo na słuchawki i karta pamięci. Wiecej plusów nie widzę.

Komentarz

• Sebastian_M26
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2005
                              • 1823
                              • Superb II (3T4)

Trzeba się nie ograniczać, na sajsungu i ajfonach świat się nie kończy, u mnie pocophone f1 od wielu mcy.
                              Seria 188KM/270Nm na 95RON

Komentarz

• ruwado
                                RS
                                • 2009
                                • 14885
                                • Octavia IV (NX3)

A ja też miałem 2 lata teku Szajsunga kupić, a stanęło na LG - jestem zadowolony. Żona też. Młody miał też LG, teraz Honora - jest OK. A nim kupiłem kupiłem LG - byłem zwolennikiem Nokii/Lumii. Warto szukać.
                                Ostatnio edytowany przez ruwado; 6444.
                                pozdrawiam - Darek

Komentarz

• dragster
                                  Elegance
                                  • 2009
                                  • 895
                                  • Honda

Proszę o poradę w temacie zbliżonym, mianowicie; czy w domu z ogrzewaniem podłogowym, gdzie jest folia izolacyjna (dokładnie podłogówka jest ułożona na srebrnej folii i zalana wylewką, wiadomo), czy ta folia ma wpływ na wi-fi?
                                  Silnik R18A2.
                                  http://www.dadrl.org.uk
                                  http://www.lightmare.org

Komentarz

• shok
                                    RS
                                    • 2009
                                    • 2070
                                    • Octavia I (1U2)
                                    • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Ma wpływ i osłabia sygnał. Jeżeli masz dwa piętra najszybciej i najtaniej wzmocnić sygnał "wzmacniaczem" wsadzanym w gniazdka na dwóch piętrach.

Komentarz

• oolsztyniak
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2007
                                      • 6647
                                      • Superb II combi (3T5)
                                      • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Zamieszczone przez shok Zobacz wpis
                                      S9 samsung telefon ma rok a bateria trzyma już tylko kilka godzin. Brak możliwości nagrywania rozmów. Ogólnie po przejsciu z Iphonów miałem wszystkie modele. Stwierdzam, że samsung to słaby telefon.
                                      plusy gniazdo na słuchawki i karta pamięci. Wiecej plusów nie widzę.
                                      Mam s8+ od dwóch i pół roku , przesiadłem się z s7edge i w sumie nie widzę nic fascynującego w tej przesiadce.
                                      Jest za duży moim zdaniem (s7edge był ciut krótszy i ciut szerszy co dla mnie na plus) ale przesiąść się na s9 bym się nie przesiadł.
                                      Sporo ludzi mówiło, że nie ma praktycznie żadnej różnicy między 8 a 9 i szkoda na to siana.
                                      Za to podobno s10 już robi robotę szczególnie jeśli chodzi o baterię.
                                      Ale czy warto za to dać 4 tysie? To tylko telefon, który za rok już będzie przestarzały

Raz się skusiłem na flagowca zaraz po tym jak pojawił się na rynku, więcej tego błędu nie poczynię.

Komentarz

• Ciekawe jak bardzo telefon za 4 tysie poprawia jakosc zycia w porownaniu do takiego za 150 (jaki ja mam)? No i co to szkodzi, ze jest przestarzaly? Czlowiek tez jest przestarzaly po (powiedzmy) czterdziestce, a jakos bezproblemowo funkcjonuje. ;-)

Komentarz

• Milord
                                          L&K
                                          • 2012
                                          • 1258
                                          • Octavia III (5E3)
                                          • CZDA 1.4 TSI 150 KM

A czy ktoś z Szanownych ma możę LG V40 lub Samsung Galaxy S10e?
                                          Mogę dostać telefon służbowy. Jedyny jego wymóg to Android, polska dystrybucja i cena do 2500,-.
                                          Rafał

Komentarz

• shok
                                            RS
                                            • 2009
                                            • 2070
                                            • Octavia I (1U2)
                                            • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Doradzicie coś dobrego. Jaki telefon jest obecnie wart kupienia ? Do kupienia w sklepie z europejską gwarancją najlepiej do 1000zł. Obecny użytkownik ma iphone 5S i szuka czegoś innego lepszego.
                                            Z góry dzięki

Komentarz

• Clip
                                              Elegance
                                              • 2015
                                              • 905

Cos z Xiaomi.
                                              mi 9t wyjdzie kolo 1300, mozna tez pogrzebac w nizszych modelach